Πέλλετ

wood pellets

Tα wood pellets είναι κατασκευασμένα από συμπιεσμένα υπολείμματα ατόφιας σκληρής ξυλείας τα οποία όταν επεξεργαστoύν χρησιμοποιούνται σαν καύσιμη ύλη για συστήματα θέρμανσης. Κύριο χαρακτηριστικό τους η χαμηλή υγρασία του και η καθαρή τους σύσταση σε ξύλο έτσι ώστε να δίνουν ψηλή θερμογόνο δύναμη κατά την καύση. Εξυπακούεται ότι τα πέλλετ με την χαμηλότερη υγρασία και την καθαρότερη σύσταση χαρακτηρίζονται ως τα πιο ποιοτικά αφού δεν προκαλούν προβλήματα αφλογιστίας και υπερβολικής στάκτης στους καυστήρες.

Τα wood pellet χρησιμοποιούνται σε εξειδικευμένους καυστήρες σόμπας ή κεντρικής θέρμανσης έχοντας ακόμα και την δυνατότητα αντικατάστασης των υφιστάμενων καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες pellet χωρίς μεγάλες μετατροπές πάνω στον λέβητα.

Προσφέρονται πιστοποιημένα pellet ENPlus A1, γερμανικής προέλευσης, με διασφαλισμένη ποιότητα συστατικών υλικών και ποσοστού υγρασίας έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υψηλότερη παραγωγή θερμότητας με την χαμηλότερη εκπομπή στάχτης και ρύπων στην ατμόσφαιρα.
Το πέλλετ συσκευάζεται σε σακκούλια των 15kgs και μεταφέρεται σε παλέτα ενός περίπου τόνου με δικά μας μέσα.

Μπρίκετ

Briquettes

Το μπρίκετ είναι μεγαλύτερα κομμάτια από πέλλετ σε διάφορα σχήματα (τουβλάκι ή σωλήνα) τα οποία επίσης είναι κατασκευασμένα από ξυλόσκονη και ροκανίσματα καθαρής ατόφιας σκληρής ξυλείας και χρησιμoποιούνται σε τζάκια αλλά και ξυλόσομπες.

Τα πλεονεκτήματα τους:

Μοιράζονται πολύ εύκολα σε μικρότερα κομμάτια για να χωρέσουν σε μικρότερα τζάκια ή σόμπες.
Δίνουν στιγμιαία αύξηση της θερμοκρασίας από τα αρχικά στάδια ανάμματος της φωτιάς, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τα ενεργειακά τζάκια και το ζέσταμα του νερού.
Η καθαρή σύσταση του προϊόντος ισοδυναμεί με ψηλότερη θέρμο-ικανότητα, αποδοτικότερη καύση, λιγότερους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αλλά και πολύ λιγότερη στάχτη.

Ένας τόνος μπρίκετ ισοδυναμεί με 3m³ συνηθισμένα καυσόξυλα επομένως εξασφαλίζεται μεγάλη οικονομία αλλά και στην αποθήκευση ενώ η μεταφορά τους είναι πολύ πιο εύκολη.
Περιορίζεται η υλοτομία αφού αξιοποιούνται περισσότερο απόβλητα ξυλουργείων, αποφεύγονται τα έντομα αλλά και διατηρούνται καθαρές οι καπνοδόχοι.

Όπως και στα pellet η εταιρεία μας προσφέρει πιστοποιημένα προϊόντα ανώτερης ποιότητας που παραδίδονται στον δικό σας χώρο συσκευασμένα.

Καυσόξυλα

firewood

Τα καυσόξυλα αποτελεί την πιο παραδοσιακή αλλά και πιο δημοφιλής μορφή παραγωγή θέρμανσης από ξύλο σε πολλές ακόμα Ευρωπαικές χώρες. Οι καυστήρες καυσοξύλων πλέον ενσωματώνουν ψηλά περιβαλοντολογικά πρότυπα καθώς και αποδοτικότερης μεταφοράς της θέρμανσης μέσα στους χώρους.
Προσφέρουμε την καλύτερη επιλογή για καυσόξυλα σε εισαγόμενη ξυλεία οξιά, και δρύ με υγρασία χαμηλότερη του 20%, αφού διατηρούν την ψηλότερη θερμο-ικανότητα και διαρκούν περισσότερο αλλά και παράγουν πολύ λιγότερη στάκτη.

Τα καυσόξυλα μας δεν αποτελούν προϊόν παράνομης υλοτομίας ή σκόπιμης πυρκαγιάς αφού έχουν υλοτομηθεί την κατάλληλη περίοδο και είναι απαλλαγμένα από έντομα. Μεταφέρονται σε παλλέτα του 1m³ ή ακόμα σε σακκούλες των 25kgs και το μέγεθος τους δεν υπερβαίνει τα 25 εκατοστά μήκος.

Ξύλα για προσάναμμα

Είναι μικρότερα κομμάτια καυσόξυλα (μικτή μαλακή με σκληρή ξυλεία) τα οποία βοηθούν στο άναμμα της φωτιάς στα αρχικά στάδια. Προσφέρονται σε σακούλες των 8 κgs.